Het snijden van Franse kaas

Als we bij het snijden van Franse kaas bepaalde regels in acht nemen, gaat er niets van het product en van de heerlijke smaak verloren. Deze kazen worden namelijk gesneden al naargelang de vorm en met grootmoeders geheimen in het achterhoofd!

Gebruik in de eerste plaats een scherp, ongekarteld mes, reinig dit na elk sneetje met een stukje brood om de smaak en de textuur van de kaas niet aan te tasten.

Ronde of vierkante kazen, zoals camembert of pont l'évêque, worden gesneden als een taart, vanaf het midden. Zo krijgt u een driehoekig stuk.

Rechthoekige kazen, zoals de mini brique, worden evenwijdig in partjes gesneden op de kortste zijde. Als u van deze kazen liever in een punt heeft, snijdt u ze diagonaal.

Driehoekige kazen ten slotte (de zogenaamde punten’, zoals brie of roquefort) kunnen in repen, plakjes of in een waaier worden gesneden.

Volg onze tips, gebruik de goede snijmessen en klaar is Kees:
u serveert een kaasplateau zoals ook de echte kaasboeren dat zouden doen.

« Terug naar alle artikelen

Meer artikelen