Camembert uit de oven met verse seizoensgroenten

  • 20 minuten
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder het papier dat om de Camembert zit, leg hem vervolgens terug in zijn houten doosje.
Wrijf de bovenkant van de kaas in met een teentje knoflook om hem te parfumeren. Prik vervolgens met een vork een aantal gaatjes in de bovenzijde van de Camembert.
Druppel de wijn / sherry over de kleine gaatjes zodat de kaas deze goed opneemt.
Bak de kaas 15 min. in de oven tot er zich belletjes vormen op het oppervlak.
Stoom ondertussen de groenten (asperges, courgette, worteltjes) in ± 6 min. gaar, indien u aardappeltjes gebruikt laat deze dan ± 8 min. stomen. Probeer alle groente warm te houden na het stomen. De groente die u gebruikt moet ‘beetgaar' zijn.
Serveer de gesmolten kaas in zijn doosje met het garnituur van groente.
Snijd de Camembert ter plekke kruislings open zodat u de bovenzijde in vier lapjes open kunt vouwen.

Tips

Wijntip: Sauvignon Blanc (Chili/Zuid-Afrika/Australië).

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie