Crumble van verse geitenkaas en mediterrane groenten

  • meer dan 30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de groenten in een slakom, voeg er vervolgens de tijm, rozemarijn en 2 eetlepels olijfolie aan toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten over een ovenschaal. Bak de groenten 30 minuten in de oven, houd ze daarna goed warm.
Doe de bloem, Parmezaanse kaas, tijm, zout en peper in een kom en voeg er al mixend beetje bij beetje de boter aan toe. Mix het mengsel totdat het goed stevig is van structuur. Voeg nu de havermout toe en mix nog een minuutje tot er een kruimelige ‘crumble’ ontstaan is.
Bestrooi de groenten met deze ‘crumble’ en verdeel er de stukjes verse geitenkaas over.
Gratineer het geheel in de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Tips

Aan Tafel: Serveer deze ‘crumble’ naast vis of vlees als groenteschotel. In plaats van verse geitenkaas kan eventueel ook gerijpte geitenkaas worden gebruikt.

Wijntip: Bordeaux Rosé/Côtes de Provence (Frankrijk)

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie