Rauwkost tartaartje met Brie

  • meer dan 30 minuten
  • Tussengerecht
  • 4 personen

Bereiding

Voor de vinaigrette: Meng in een kom de azijn met zout en peper. Voeg er geleidelijk olijfolie aan toe. Houd apart.
Ontdoe de Brie van zijn korst en snijd hem in kleine blokjes.
Meng in een kom de rode ui, de blokjes artisjokkenhart, radijs, komkommer, paprika’s en tomaten. Kruid het mengsel met zout en peper. Voeg er de blokjes Brie aan toe, vervolgens de fijngehakte basilicum en tot slot 1 eetlepel vinaigrette. Plaats de kom ongeveer 10 minuten in de koelkast.
Neem nu een soepkom of een andere ronde vorm die niet al te diep is en vul deze vervolgens met het rauw kost mengsel. Druk het geheel goed samen.
Besprenkel het mengsel nu met de vinaigrette en versier tenslotte met blaadjes basilicum en zwarte olijven.

Tips

Serveertip: Serveer dit gezonde gerechtje met een frisse salade met daarnaast een ovenvers stukje ciabatta / stokbrood en gezouten - of kruidenboter.

Wijntip: Côtes du Rhône (Frankrijk)

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie