Risotto met asperges en brie

  • meer dan 30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereiding

Verwijder de harde delen van de asperges. Snijd de punten weg en leg ze opzij. Snijd de stengels in stukken van 1 cm.
- Breng de groentebouillon met de wijn rustig aan de kook in een pan.
-Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak de aspergestukjes van 1 cm (niet de kopjes) 2 minuten 'beetgaar'. Zet ze vervolgens opzij.
- Bak vervolgens op dezelfde wijze de aspergepuntjes gedurende 2 minuten gaar. Zet ook deze even opzij.
- Fruit in de resterende olijfolie vervolgens de in ringen gesneden ui, de verse tijm en de fijn geperste knoflook gedurende 2-3 minuten op middelhoog vuur.
- Doe vervolgens de risotto in een magnetron bestendige schaal, voeg er de bouillon aan toe. Meng alles goed en verwarm de afgedekte schaal op 750W gedurende 20 minuten. Roer alles elke 5 minuten even goed om.
- Haal de schaal uit de magnetron, voeg er de room, de boter, de klein gesneden blokjes brie, de aspergestukjes, de citroenschil, het mengsel van ui, knoflook en tijm en de parmezaanse kaas aan toe. Roer alles goed om.
- Verwarm de schaal afgedekt nogmaals gedurende 6 minuten op 750W. - Schep de risotto in leuke kleine borden en garneer deze met de apart gezette aspergepuntjes. - Breng het geheel indien gewenst op smaak met wat zout en peper.

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie