Rucola salade met gegrilde stukjes geitenkaas

  • 10 minuten
  • Salade
  • 4 personen

Bereiding

Verwarm de grill van uw oven.
Giet in een kom de rode wijnazijn, zout, peper, de mosterd en de vloeibare honing. Meng er vervolgens de olijfolie doorheen.
Meng in een saladekom de rode ui, eikenblad sla, waterkers, munt en verse peterselie. Zet de salade opzij.
Leg de voorgesneden partjes verse geitenkaas in een ovenschotel en gril ze 3 tot 5 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
Meng ondertussen de vinaigrette door de salade.
Verdeel de salade over borden of kommen en plaats op elke salade 1 – 2 stukjes gegrilde geitenkaas, muntblaadjes en gehakte noten.

Tips

Aan Tafel: Om de salade iets meer kleur te geven kunt u nog een cherrytomaatje aan de salade toevoegen. Serveer er knapperig stokbrood, focaccia of ciabatta bij.

Wijntip: Pinot Blanc/Pinot Gris (Elzas, Frankrijk / Chili)

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie