Wilde zeebaarsfilet met risotto van camembert

  • meer dan 30 minuten
  • Tussengerecht
  • 4 personen

Bereiding

Bereiding van de risotto:
Maak 1 liter bouillon.
Snij de sjalot fijn en fruit deze met een scheutje olijfolie in een open pan. Voeg daarna de risottorijst toe en roer deze door de olie.
Voeg telkens een beetje bouillon toe en roer totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op en de rijst gaar is.
Voeg tot slot de in stukjes gesneden camembert toe.
Breng de risotto op smaak met peper en zout.

Schil ondertussen de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water.
Snij de zeebaars met een mes licht in en bak deze in olijfolie tot deze net gaar is.

Voor de jus:
Kook het bier in tot de helft, voeg daarna de room en limoensap toe. Kook licht in en breng op smaak met peper en zout en monteer de jus (van het vuur af) met boter en olijfolie.

Serveren op voorverwarmde borden.

Print recept
« Terug naar alle recepten

Aanverwante informatie