Eitje à la carbonara

Eitje à la carbonara

Ingrediënten
50g Président Gastronomische ongezouten boter
4 eieren
4 gele uien
1 liter melk
50 g gerookt spek
50 cl vloeibare room
50 g parmezaan
50 g zwarte truffel
50 g beenham
2 takjes kervel
Sneetjes witbrood met een zachte korst voor soldaatjes
Fijn zout
Bereiding

Garnering:

-       Snijd de truffel en de ham in macedoine en zet ze koel weg. 

-       Was de kervel en haal de blaadjes van de takjes. 

-       Breek de 4 eieren en houd alleen de eidooiers bij. Let erop dat ze heel blijven. 

Bereiding van de uien:

-       Schil de uien en snijd ze in blokjes van een halve centimeter. 

-       Blancheer ze met melk en laat ze vervolgens uitlekken. 

-       Snijd het gerookte spek in kleine blokjes, doe het daarna in een sauteerpan en laat het “sueren”, ofwel lichtjes “zweten”. 

-       Voeg de uien, de vloeibare room en de parmezaan toe. 

-       Laat gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje garen en let erop dat de uien hun stevigheid behouden. 

-       Laat de uien uitlekken en de room inkoken tot de gewenste dikte. 

-       Zodra de room goed is ingekookt, giet je hem over de uien en houd het geheel warm. 

-       Breng vervolgens op smaak.

Dressering:

-      Plaats een dresseerring met een doorsnede van ongeveer 7 cm op een plat bord en vul de dresseerring volledig met uien en het mengsel. Strooi de truffel en ham erover en plaats in het midden een rauw eigeel op kamertemperatuur. 

-      Bij de degustatie van dit gerecht horen soldaatjes besmeerd met de Président Gastronomische ongezouten boter. 

Je kunt ervoor kiezen het rauwe ei te vervangen door een ei dat op lage temperatuur is gegaard. 

Tip