Vogelnestje

Vogelnestje

Ingrediënten
50g Président Gastronomische ongezouten boter
4 eieren
4 grote Bintje-aardappelen
Sneetjes witbrood met een zachte korst voor soldaatjes
Peper en zout
Bereiding

Laat de frietketel verwarmen tot 160°C. Schil en was de aardappelen. Rasp de aardappelen met een mandoline. Was de geraspte aardappelen. Op die manier wordt al het zetmeel verwijderd en blijven de geraspte aardappelen niet aan elkaar kleven. Laat ze goed uitlekken en droog ze goed. Bak ze vervolgens gedurende 1 minuut in de frietketel (de aardappelen moeten gebakken zijn, maar ze mogen niet goudgeel worden). Laat ze uitlekken, leg ze op absorberend keukenpapier en zet ze even aan de kant. 


Vul een steelpan met water en zet ze op het vuur. Wanneer het water kookt, leg je de eieren voorzichtig in het water. Laat gedurende 5 minuten koken, haal vervolgens de eieren uit het water en dompel ze onder in ijswater om het gaarproces te stoppen. Pel voorzichtig de eieren en zet ze even aan de kant.


Dompel de eieren opnieuw gedurende 30 seconden onder in kokend water om ze op te warmen. Bak de aardappelen een tweede keer in de frietketel totdat ze goudgeel zijn. Laat ze uitlekken en doe er een beetje zout op. Neem een diep bord. Vorm een nestje met de stroaardappelen en leg het zachtgekookte ei in het midden van het nestje. Dien op met soldaatjes besmeerd met de Président Gastronomische ongezouten boter.

Je kunt bij dit gerecht een rodewijnsaus serveren.

Tip